Следвайте Гласове в ТелеграмСобственикът на SpaceX Илон Мъск е инструктирал инженерите

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСобственикът на SpaceX Илон Мъск е инструктирал инженерите
Коментари Харесай

Мъск призна, че е предотвратил голяма украинска атака в Крим и призова Русия и Украйна да се съгласят на примирие

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Собственикът на SpaceX Илон Мъск е инструктирал инженерите си да изключат спътника Starlink на неговата компания, с цел да осуетят украинска офанзива против съветския военноморски флот. Това призна милиардерът, представен от Sky News.

Отговор на обява в Twitter, която обобщава историята - озаглавена " Илон предотвратява нуклеарна война? " – Мъск съобщи: " Въпросните райони на Starlink не бяха задействани. SpaceX не деактивира нищо “. Той обаче съобщи, че макар че не е наредил на инженерите да изключат сателитната система, той е отхвърлил украинските молби да я включат.

" Имаше незабавна поръчка от държавните органи за активиране на Starlink чак до Севастопол “, означи той. " Очевидното желание бе да потопят по-голямата част от съветския флот на котва. Ако се бях съгласил с настояването им, тогава SpaceX щеше да бъде категорично съизвършител в огромен акт на война и ескалация на спор “.

Това самопризнание, че е попречил на Киев да нанесе забележителен удар против Русия, предизвика гневна реакция.

Мнозина настояват, че това е поредно доказателство за очевидното му предпочитание да попречи на напъните на Украйна да победи Русия.

Може би най-острата рецензия към съоснователя на Tesla пристигна от Киев, като старши консултант на украинския президент Володимир Зеленски излезе с изявление, в което на процедура го упрекна за убийството на деца.

" Понякога грешката е доста повече от просто неточност “, написа Михайло Подоляк в Twitter.

" Като не разреши на украинските дронове да унищожат част от съветския боен флот посредством интервенция на Starlink, @elonmusk разреши на този флот да изстреля ракети " Калибър “ по украински градове. В резултат на това умират цивилни, деца. Това е цената на коктейл от незнание и огромно его. Въпреки това остава въпросът: за какво някои хора толкоз обезверено желаят да защитят военнопрестъпниците и тяхното предпочитание да извършат ликвидиране? И осъзнават ли в този момент, че правят зло и предизвикват злото? “

Последните събития сигурно не оказват помощ доста, с цел да разсеят гнева към Мъск вследствие на изследване от предходната седмица на Европейската комисия, което откри, че Twitter под негова благосъстоятелност - изключително посредством " демонтирането на неговите стандарти за сигурност " - е изиграл забележителна роля в разпространяването на съветска агитация за войната в Украйна.

Това се случва и след голям брой известия, че Мъск е провел няколко диалога с Владимир Путин след нахлуването му в Украйна, изказвания, които притежателят на SpaceX отхвърли.

Днес в Х Мъск прикани и за реализиране на помирение, на което да са съгласни и двете страни:

" И двете страни би трябвало да се съгласят на помирение. Всеки минал ден от ден на ден украински и съветски младежи умират, с цел да се завоюват и изгубят дребни части земя, като границите едвам се трансформират. Това не си коства техните животи ".

Агенция Франс прес припомня, че сателитната интернет система " Старлинк " е разполагаем на Украйна малко откакто Русия нахлу в страната през февруари 2022 година

Източници: БНР, Агенция " Фокус "

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР